Podstrona: Asystenci / Katedra Nauki o Materiałach

Asystenci

15-06-2021 r.

Mgr inż. Tadeusz KUBASZEK

Mgr inż. Kamil OCHAŁ

Mgr inż. Daria SERAFIN

Mgr inż. Patrycja WIERZBA

Mgr inż. Tadeusz KUBASZEK

kubaszek_tadeusz.png

Przebieg kariery naukowej

  • 2013 - inż. - Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa, Politechnika Rzeszowska
  • 2015 - mgr inż. - Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa, Politechnika Rzeszowska

Zainteresowania naukowe

  • natryskiwanie cieplne
  • powłokowe bariery cieplne (TBC)
  • warstwy żaroodporne

Staże naukowe / doświadczenie zdobyte poza PRz

  • 2012 i 2013 - staże praktyczne  w WSK "PZL-Rzeszów" S.A. (obecnie Pratt&Whitney Rzeszów S.A.) (po 3 miesiące)

Funkcje

  • członek Międzywydziałowej Komisji Rekrutacyjnej podczas naboru kandydatów na studia stacjonarne I stopnia

Powrót na górę strony

Mgr inż. Kamil OCHAŁ

ochal_kamil.jpg

Przebieg kariery naukowej

  • 2012 - inż. - Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa, Politechnika Rzeszowska
  • 2014 - mgr inż. - Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa, Politechnika Rzeszowska

Zainteresowania naukowe

  • wytwarzanie warstw CVD
  • modelowanie i druk 3D
  • pomiary naprężeń własnych

Staże naukowe / doświadczenie zdobyte poza PRz

  • 2011 - praktyka programowa w WSK "PZL-Rzeszów" S.A. (obecnie Pratt&Whitney Rzeszów S.A.)

Powrót na górę strony

Mgr inż. Daria SERAFIN

serafin_daria.jpg

Przebieg kariery naukowej

  • 2017 - mgr inż. - Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa, Politechnika Rzeszowska

Zainteresowania naukowe

  • kinetyka procesu utleniania wysokotemperaturowego metali i stopów

Powrót na górę strony

Mgr inż. Patrycja WIERZBA

Przebieg kariery naukowej

  • 2012 - mgr inż. - Wydział Inżynierii Materiałowej i Ceramiki, AGH w Krakowie

Zainteresowania naukowe

  • metalografia i mikroskopia świetlna
  • warstwy o podwyższonej odporności na ścieranie

Powrót na górę strony

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję