Tematy prac dyplomowych

Propozycje tematów prac inżynierskich na rok ak. 2020/2021

23-06-2020 r.

Dr inż. Łukasz KOLEK

  1. Wpływ rozmiarów nanocząstek SiO2 na właściwości mechaniczne polimerowych włókien kompozytowych
  2. Kinetyka procesu zimnej krystalizacji w termotropowych ciekłych kryształach
  3. Przemiany fazowe w termotropowych ciekłych kryształach

Dr inż. Barbara KOŚCIELNIAK

  1. Wpływ parametrów procesów mielenia na morfologię cząstek proszków Al-SiC

Dr inż. Przemysław KWOLEK

  1. Kinetyka procesu utleniania jarzeniowego stopu aluminium EN AC-4400

Dr hab. inż. Maciej MOTYKA, prof. PRz

  1. Ocena porowatości w kompozytach o osnowie ceramicznej typu OxOx (WYBRANY)
  2. Ocena ilościowa włókien w kompozytach o osnowie ceramicznej (CMC) (WYBRANY)

Dr hab. inż. Grażyna MRÓWKA-NOWOTNIK, prof. PRz

  1. Identyfikacja składników fazowych mikrostruktury stopu aluminium EN AW-2007 w stanie lanym i ujednorodnionym
  2. Kinetyka procesu wydzielania cząstek faz umacniających z przesyconego stopu aluminium EN AW-2017
  3. Kształtowanie mikrostruktury i właściwości mechanicznych stopów aluminium grupy 2xxx w procesach obróbki cieplnej
  4. Kształtowanie mikrostruktury i właściwości mechanicznych odlewów ze stopu AlSi5Cu2Mg dla techniki lotniczej

Dr inż. Wojciech NOWAK

  1. Wpływ struktury geometrycznej podłoża na kinetykę procesu wytwarzania warstwy aluminidkowej (WYBRANY)

Dr hab. inż. Jolanta ROMANOWSKA, prof. PRz

  1. Analiza termodynamiczna procesu utleniania cyny

Prof. dr hab. Bartłomiej WIERZBA

  1. Wpływ parametrów procesu nawęglania w proszkach na kinetykę i morfologię wytworzonej warstwy
  2. Charakterystyka ścieżki dyfuzji w procesie transportu masy

Dr hab. inż. Maryana ZAGUŁA-YAVORSKA, prof. PRz

     16. Degradacja mikrostruktury warstwy aluminidkowej w warunkach cyklicznych obciążeń cieplnych

Dr inż. Waldemar ZIAJA

     17. Pełzanie stopu tytanu Ti-6Al-2Mo-2Cl w warunkach zmęczenia (WYBRANY)

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję